Tarton rauhan 100-vuotisjuhlallisuudet 14.10.2020

Juhlavat kunnianosoitukset järjestettiin klo 12 alkaen Helsingissä vapaussodan ylipäällikkö Mannerheimin, Tarton rauhan neuvottelukunnan puheenjohtaja J. K. Paasikiven sekä silloisen presidentti K. J. Ståhlbergin patsailla. Paikalla olivat myös Kaartin soittokunta sekä Helsingin Ratsupoliisi ja perinneratsukoita Ratsumieskillan Lahden Eskadroonasta.

Tämän jälkeen noin klo 12.30 alkaen oli tilaisuus Ostrobotnian juhlasalissa, jossa nostettiin Vapaussodan Perinneliiton tarjoama malja Tarton rauhan kunniaksi ja katsottiin aiheesta tehty lyhyt dokumenttifilmi ”Sodan ja rauhan kasvot – Vapaussodasta Tarton rauhaan”. Dokumentin asiantuntijana toimii Oulun yliopiston historian professori Kari Alenius.

Dokumenttielokuvan jälkeen nautimme juhlalounaan ja kuuntelimme isänmaallista musiikkia Kaaderilaulajien esittämänä.

Pukukoodi: tumma puku, kunniamerkit

Ostrobotnian tilaisuuteen oli pitänyt ilmoittautua ennakkoon, mutta kunnianosoituksia saattoi kuka tahansa tulla seuraamaan. Ohessa muistutukseksi toimintaohjeeet tilaisuuden turvallisuuden varmistamiseksi.

  • Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii, aivastaa, puhuu tai laulaa. Ensisijaiset torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin. Emme kättele emmekä halaa.
  • Toivomme teidän huolehtivan turvaväleistä myös ulkona kunnianosoitusten aikana. Henkilöiden tai seurueiden väliin tulee jäädä vähintään 1–2 metriä. Ostrobotnian juhlasalissa istumapaikat järjestetään ”sik-sak-muotoon” siten, että jokaisen läsnäolijan ympärillä on vähintään yhden metrin turvaväli, eikä kukaan istu vastapäätä.
  • Pyydämme teitä käyttämään kasvomaskia Ostrobotniaan saapuessanne ja sieltä poistuessanne. Laulamme myös yhteislaulun maskit kasvoillamme. Ulkotilaisuudessa maskin käyttö on vapaaehtoista, mutta toivottavaa. Kasvomaskin käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön, ja maskin teho perustuu siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.
  • Jos teillä on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita, pyydämme teitä jättämään tilaisuuden väliin ja ilmoittamaan siitä viipymättä Nina Schleiferille numeroon 040 500 6138.
  • Tilaisuus filmataan. Pyydämme teitä antamaan virallisille kuvaajille työskentelytilan etenkin kunnianosoitusten yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *