”Taskumuseo”

Helsinki vapaussodassa -teemakierros

Huhtikuussa 1918 vapaussodan ratkaisu oli lähellä, mutta Helsingissä taistelut jatkuivat. Kortteli korttelilta pääkaupunki vapautettiin punakaartilaisista saksalaisten ja suojeluskuntalaisten voimin. Jälkiä ja muistoja näistä taisteluista on yhä näkyvissä Helsingin katukuvassa. Tällä Vapaussotiemme Helsingin seudun perinneyhdistyksen suunnittelemalla reitillä voit tutustua omatoimisesti ihmisiin ja tapahtumiin itsenäisyytemme aamunkoitossa.

”Taskumuseossa” voit tutustua kohteisiin ilman tulostettua karttaa tai opasta, mobiilipalvelun avulla. Kohteet esitellään tekstein ja kuvin, osassa on linkkejä myös videoihin tai syventävään tietoon muilla nettisivuilla. Voit valita itse mieleisesi kohteet tai kiertää koko reitin.

Lataamalla maksuttoman Nomadi-sovelluksen älypuhelimeesi tai tablettiisi pääset tutustumaan kohteisiin 24/7 jopa kotisohvalta käsin. Sovellus käy iOS, Android ja Windows -käyttöjärjestelmiin.

Toimi näin:

  1. Lataa älypuhelimeen ilmainen Nomadi-sovellus sovelluskaupastasi tai täältä
  2. Kirjoita sovelluksen hakukenttään Helsinki vapaussodassa ja klikkaa kuvaketta
  3. Kun lataat reitin kännykkäsi muistiin i-merkistä, pääset käyttämään reittiä myös offline-tilassa.

Lisäksi reitille on suora web-linkki, joten siihen voi tutustua tietokoneella täältä tai oheisesta kartasta.

Jatkokehitämme koko ajan reittiä saamamme palautteen perusteella, joten toivomme kommenttejanne sähköpostitse vapaussota.helsinki@gmail.com. Voitte myös ehdottaa uusia kohteita ja antaa vinkkejä mielenkiintoisista henkilöhistorioista tai tapahtumista, jotka mielestänne sopisivat teemakierrokselle.