Tulevat tapahtumat

Jäsenkysely

Koronapandemian vuoksi määrättyjä rajoituksia on lievennetty kesäkuun alusta alkaen. Haluamme nyt selvittää jäsentemme odotuksia ja ajatuksia syyskauden tapahtumien suunnittelua varten. Pyydämme teitä ystävällisesti täyttämään oheisen jäsenkyselyn. Kyselyyn vastaaminen kestää vain noin minuutin. Kiitos avustanne!

Muutoksia Tarton rauhan 100-vuotisjuhlallisuuksiin

Valitettavasti tänä vuonna pidettäväksi aiottuihin Tarton rauhan 100-vuotistilaisuuksiin on vallitsevan tilanteen vuoksi jouduttu tekemään muutoksia. Juhlamatka Tarttoon 14.-15.10.2020 ja pääjuhla Helsingissä 17.10.2020 on päätetty perua ja siirtää noin vuodella eteenpäin. Myös elokuun Sastamalan seminaari on päätetty siirtää, Seinäjoen seminaarista tiedotetaan myöhemmin.

Vapaussodan Perinneliiton puheenjohtaja Kalervo Sipin sanoin: ”Elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja ja koko Suomi on poikkeustilassa. Maailma on muuttunut aivan uudennäköiseksi. Monet pitkään suunnitellut tapahtumat ja tekemiset on pitänyt peruuttaa, ja käytännön elämä on siirtynyt neljän seinän sisälle. Kenelläkään ei ole nyt vastausta siihen, miten kauan poikkeustila ja siitä toipuminen kestää. THL:n tutkijaryhmän tuoreen mallinnuksen mukaan poikkeustoimia ei todennäköisesti voitaisi lopettaa edes vielä syksyllä.”

Mikäli viranomaismääräykset ja -suositukset eivät rajoita, pyrimme kuitenkin järjestämään Tarton rauhan 100-vuotispäivänä, keskiviikkona 14.10.2020 klo 12, kunnianosoitukset Helsingissä vapaussodan ylipäällikkö Mannerheimin, Tarton rauhan neuvottelukunnan puheenjohtaja J. K. Paasikiven sekä silloisen presidentti K. J. Ståhlbergin patsailla. Tämän jälkeen on tarkoitus julkistaa lyhyt dokumenttielokuva, joka kertoo Eläköön-laivasta, jolla rauhanneuvottelijat lähtivät aikanaan Suomenlahden yli suorittamaan haastavaa tehtäväänsä.

Lisää lohko


Sunnuntaina 2.8.2020 klo 12-17

Ruth Munckin muistotilaisuus Hausjärvellä ja kesäretki Marskin majalle


Tiistaina 8.9. klo 12.30

Heraldisen seuran puheenjohtaja Anton Eskola luennoi Ostrobotnian Chydenius-kabinetissa aiheenaan Suomen presidenttien vaakunat.


Tiistaina 3.11.2020 klo 18

Syyskokous Väestönsuojelumuseossa


Sunnuntaina 15.11.2020

Perinteinen Saksanniemen retki