Tulevat tapahtumat

Huom!

Edellytämme tilaisuuksissamme osallistujilta voimassa olevaa koronapassia, ja se tarkistetaan tilaisuuteen saavuttaessa. Lisätietoja ja ohjeet koronapassin hankkimiseksi: https://www.kanta.fi/koronapassi


Syysretki Mikkeliin la 10.9. – su 11.9.2022 

Matkustamme Helsingistä klo 8.19 lähtevällä junalla Mikkeliin, jossa olemme perillä klo 10.51. Majoitumme Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeliin, jossa syömme kokouslounaan (sis. alkusalaatti, lämmin pääruoka, kahvi/tee ja pieni makea) ennen opastettua kierrosta Sodan ja rauhan keskus Muistissa

Tutustumme klo 17.30 alkaen legendaariseen Mikkelin klubiin ja syömme päivällistä: 

MENU MANNERHEIM

Marskin arinaruisleipää ja voita (L)
**
Worschmack (L,G)
Lähialueen karitsasta ja lampaasta haudutettu worschmack tarjotaan punajuurten, maustekurkkujen ja vuolukerman kera
**
Kuhaa Walewska (L)
Lähivesien kuhaa on keitetty valkoviinissä ja gratinoitu Västerbotten -juustokastikkeella. Lisäksi paistettuja sieniä Etelä-Savon metsistä, jättirapua ja duchesseperunaa
**
Karpalojäädyke
Kangasniemen karpaloista (L) Karamelli-suklaaganashea, suklaamultaa, karpalojauhetta ja koralli-kaakaotuile

Erikoisruokavaliot huomioidaan ennalta ilmoitetun mukaan.
Pukukoodi: arkipuku

Sunnuntaina teemme aamiaisen jälkeen opastetun kiertokäynnin Jalkaväkimuseossa ja nautimme klo 13 Pappilan syysbrunssin Kenkäverossa, jossa on myös mahdollista tutustua alueeseen ja sen myymälöihin. Paluumatkalle lähdemme klo 16, ja juna on Helsingissä klo 18.40. 

Retken hinta 210 € (+ 36,50 € 1 henkilön huoneesta) veloitetaan etukäteen osallistujilta. Hinta sisältää em. aamiaisen, kaksi lounasta, päivällisen, majoittumisen, junamatkat ja museo-opastukset. Tämän päälle tulevat paikan päällä itse maksettavat ruokajuomat sekä museoiden pääsymaksut 26 € (20 € eläkeläiseltä), mikäli osallistujalla ei ole museokorttia. Kuluton peruutus on mahdollinen 10.8. asti, tämän jälkeen joudumme veloittamaan 75 % retken hinnasta. 

Ilmoittautumiset viimeistään ma 1.8. ilmoittautumislomakkeella tai vapaussota.helsinki@gmail.com tai 040 500 6138 / Nina Schleifer. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava majoitus- ja erityisruokavaliotoiveet sekä tieto, omistaako museokortin. 


Lounasluento Ostrobotnian Chydenius-kabinetissa tiistaina 4.10.2022 klo 12.30 

Filosofian tohtori Lasse Lehtisen luennon aiheena on Salaista sotaa — Mannerheimin demari Kalle Lehmus. Lehmus toimi välirauhan aikana välikappaleena Mannerheimin ja työväen edustajien välillä ollen johtavia hahmoja kommunisminvastaisessa toiminnassa. Samalla hän vastasi Puolustusvoimien tiedotustoiminnan uudelleen organisoinnista. Myöhemmin urallaan hän eteni puolustusministeriksi ja puolustusministeriön kansliapäälliköksi, kunnes hänet yllättäen vapautettiin tehtävistään. 

Luennon jälkeen syömme lounasta, jonka omakustannushinta on 34 €.  Ilmoittautumiset viimeistään ti 27.9. ilmoittautumislomakkeella tai Olli Korkalaiselle puhelimitse/ tekstiviestillä 050 302 8308 tai sähköpostilla olli.korkalainen@gmail.com Ilmoittautumisen yhteydessä voi etukäteen tilata Lasse Lehtisen ja Jussi Lehmuksen kirjoittamaa kirjaa hintaan 25 €.