Vapaussoturi rajakenraali Antti Pennanen ja Luton miehet, luento 19.10.2021

Pekka Jokela kertoi vapaussoturi rajakenraali Antti Pennasesta ja Luton miehistä Maanpuolustusjärjestöjen auditoriossa järjestetyssä luennossa. Antti Pennanen toimi Talvisodassa Osasto Petsamon – lyh Os.P, joka joissakin kirjoissa on nimetty myös Osasto Pennaseksi. Hän toimi jatkosodassa Petsamon Erillisosaston eli Er.Os.P:n komentajana Petsamossa ja Luttojoella. Sodan jälkeen osasto tunnetaan Luton miesten nimellä.

Pekka Jokela tuntee asian perusteellisesti, sillä hän on toiminut Luton miesten perinnetoimikunnan puheenjohtajana vuodesta 1991 alkaen. Tässä tehtävässä hän seurasi isäänsä Jaakko Jokelaa, joka oli Luton mies ja toimi komentajan adjutanttina ja joukkueenjohtajana Lutolla.

Jokela keskittyi mielenkiintoisessa luennossaan Antti Pennasen henkilöhistoriaan, muutamiin merkittävimpiin sotatapahtumiin sekä Luton miesten sodanjälkeiseen asevelitoimintaan. Saimme nähdä runsaasti valokuvia sekä mm. ainutlaatuisen TK-filmin Lutolta. Kuulijoina oli yhdistyksemme jäsenten lisäksi myös kolme Luton miesten jälkeläistä (kuva ylhäällä oikealla).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *