Retki Porvooseen 16.09.2023

Saksanniemen Järjestyslipuston perustamisen 106-vuotismuistotapahtumaan Saksanniemen kartanon muistokivelle kokoontui runsas joukko osallistujia. Tällä kertaa mukana olivat Porvoon Reserviupseerikerhon ja Rakuunakillan lisäksi Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen edustajat poliisipäällikkö Ilkka Koskimäen johdolla ja Poliisisoittokunnan kera. Lipunnoston jälkeen yhdistyksemme kukkalaitteen muistokiven juureen laskivat Liisa Viranko ja Jarkko Törmänen. Sen jälkeen seppeleen laskivat Porvoon poliisilaitoksen edustajat ja kolmantena laski kukkalaitteen Porvoon Reserviupseerikerho Erkki Naumasen johdolla. Lopuksi perinteiseen tapaan laulettiin soittokunnan säestyksellä ’Jumala ompi linnamme’.

Saksanniemeltä siirryimme Porvoon tuomiokirkon tuuliselle mäelle, jossa kukkalaitteen Vapaussodan muistomerkille laskivat Ritva Åberg ja Heikki Pietilä. Rakuunakillan edustajat olivat myös tällä muistomerkillä kunniavartiossa m/22 puvut yllään.

Seuraavaksi siirryttiin Porvoon Keskustorille, jonne Itä-Uudenmaan poliisilaitos oli järjestänyt kalustonäyttelyn. Helsingin Poliisien soittokunnan musiikin siivittämä yleisötapahtuma oli menestys. Paikalla oli Helsingin ratsupoliisipartio, panssaroitu erikoisryhmän Mercedes ja drone-laitteet Tikkurilasta sekä poliisimoottoripyörä ja partioauto Porvoon poliisista.

Päivän päätteeksi Porvoon kaupunki tarjosi erinomaisen lounaan tilaisuutta järjestäneiden järjestöjen edustajille läheisessä Café Cabriolet’in edustustilassa. Lounastilaisuuden isäntänä oli Porvoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi. Lounaan lomassa esitettiin dokumenttifilmi Saksanniemen poliisikoulusta ’Saksanniemi 1917’. Olli Korkalainen luovutti Erkki Naumaselle yhdistyksenne standaarin monivuotisen yhteistyön merkiksi.

Kiitämme kaikkia järjestäviä tahoja ja osallistujia erittäin mielenkiitoisesta päiväretkestä, jolla on ilmeisesti jatkoa myös seuraavina vuosina samojen järjestäjien toimesta.

Teksti Olli Korkalainen, kuvat Anne Korkalainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *